Anul 2015 va fi un an al investiţiilor

Intenţia administraţiei locale este de a realiza o infrastructură modernă, care să poată fi folosită în condiţii bune atât de locuitorii oraşului Sălişte, de cei ai satelor aparţinătoare, cât şi de turişti.

O serie de proiecte de infrastructură vor fi continuate de-a lungul acestui an, iar altele noi vor fi demarate, conducerea Primăriei oraşului Sălişte dorind reabilitări pentru kilometri de drumuri.

„Avem proiecte necesare de modernizare a drumurilor şi odată cu îmbunătăţirea vremii aceste lucrările vor începe. Sperăm că şi de această dată locuitorii oraşului Sălişte şi ai satelor aparţinătoare să dea dovadă de simţ civic şi maturitate şi să colaboreze cu cei ce execută lucrările”, spune primarul oraşului Sălişte, Horaţiu Răcuciu.

Pentru realizarea obiectivelor de investiţii propuse, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Sălişte vor folosi bugetul local destinat investiţiilor, precum şi sume rambursabile special atrase.

 

Asfaltări de drumuri

La capitolul dezvoltarea infrastructurii de drumuri prin asfaltare, începem în acest an, lucrări de asfaltare a străzilor Vale, Grui şi Livezi din Sălişte, str. Unghiului, cu străzile adiacente şi str. Râului din Sibiel.

După realizarea lucrărilor necesare la reţeaua de aducţiune de către E.On Gaz, din Săcel, vom realiza asfaltarea str. Bisericii, str. De Mijloc şi str. Lungă.

Vor fi realizate tratamente dublu bituminoase la drumurile comunale care leagă satele Săcel – Mag şi Sălişte – Amnaş.

În satul Aciliu vor fi asfaltate str. Susani şi drumul de acces în sat.

Ne propunem realizarea unor investiţii pe str. Dumitru Marcu, str. Victor Iliu din Sălişte şi str. Luncii din Galeş.

 

Reţele de apă şi canalizare

Vor fi executate o serie de lucrări la reţele de apă, cum sunt înlocuirea reţelelor de apă şi canal pe str. Livezii, str. Grui, str. Vale, Dumitru Marcu, Victor Iliu şi Cătănaş din Sălişte şi extindere reţea de apă şi canal în satul Fântânele şi satul Sibiel.

După cum cel mai probabil aţi observat cu toţii, străzile oraşului Sălişte şi ale satelor aparţinătoare au un sistem public de iluminat nou, care oferă locuitorilor o mai bună vizibilitate pe timpul nopţii, conferind un grad de siguranţă mai ridicat.

„Acest proiect de investiţii este în curs de finalizare şi astfel doresc să cred că am adus un plus de confort şi siguranţă comunităţii în care trăim cu toţii”, spune primarul oraşului Sălişte.

 

Related posts