Motto: « Savurează cu noi mâncărurile de odinioară si povestile lor»

18 mai 2019

Satul Sibiel – in curtile oamenilor

23 de familii din satul Sibiel pregătesc 32 preparate culinare, care vor putea fi degustate în 6 curți ale Pensiunilor Turistice din Sibiel.

Vino să le savurezi și să afli poveștile culinare din bucătăriile sigherenilor.

La pas prin sat, puteți admira arhitectura caselor și a vechilor porți țărănești și puteți vizita mica expoziție de obiecte etnografice din MAJA SATULUI Sibiel, precum și fabuloasa colecție a Muzeului de icoane pe sticlă « PreotZosimOancea »

  Natura este cel mai important element din viaţa noastrăiar o scurtã incursiune în tainele ei poate fi un eveniment în viaţa noastră mondenă. Bunãstarea fizică și mentală a corpului nostru este la un pas de noi și trebuie doar să o descoperim în diversitatea naturii.

Tocmai de aceea vă invităm între orele 16:00 – 18:00 la o plimbare tematică prin livezile clasice de meri, peri și pruni cu soiuri vechi din jurul satului, de unde veți putea culege plante medicinale și aromatice. Alexandra Vrabie – artizan de cosmetice naturale va prezenta plantele, proprietățile lor și modul lor de utilizare, iar la final, cu ajutorul participanților va prepara un unguent din plante.

Taxa de participare este de 75 lei/persoană.

Copiii care insotescparintii au gratuitate.

Înscrierile se pot face prin www.eat-local.ro,   la telefon nr. 0726 695173,  sau pe e-mail : aurel_pau_sibiel@yahoo.com

Vă așteptămcu drag la Pavilon (Căminul cultural) din centrul satului Sibiel în data de 18 mai 2019 începând cu ora 11:00 să vă achziționați Voucherele de participare.

Preparatele culinare și locațiile unde le puteți degusta le găsiți în harta atașată.

Mai multe informații găsiți și pe pagina de facebook a evenimentului.

Evenimentul este organizat de Asociația Sibiel 2000 și Primăria Săliște, în cadrul sărbătorii Gusturi și Tradiții din Săliște, sub egida Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019

  Prezentare Bucate cu povesti la Sibiel (19,6 KiB, 595 hits)

  Locatiile unde se vor prezenta preparatele (18,4 KiB, 668 hits)