Locuitorii din satele Mag, Aciliu si Amnaş vor avea reţea de canalizare

După ce Primăria oraşului Sălişte a depus proiecte pentru realizarea reţelei de canalizare în satele Mag, Aciliu şi Amnaş, acestea au fost declarate eligibile, urmând să primească finanţare. Valoarea totală a proiectului care va moderniza infrastructura celor trei localităţi este de 12.044.605 lei.

Finanţarea se va face de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice Locale şi Fonduri Europene, prin programul Naţional de Dezvoltare Locală. Primarul oraşului Sălişte, Horaţiu-Dumitru Răcuciu, spune că ” am primit cu bucurie vestea finanţării proiectului pentru realizarea reţelelor de canalizare în Mag, Aciliu şi Amnaş. Fiecare sat aparţinător e important pentru noi si depunem proiecte, alocăm fonduri pentru a rezolva priorităţile tuturor comunităţilor.”

În această toamnă va fi depusă întreaga documentatie la MDRAPFE şi se va semna contractul de finatare, urmând ca anul viitor să se realizeze licitaţia pentru execuţie. În privinţa reţelelor de apă din cele trei sate, ele vor fi realizate printr-un proiect de amploare, derulat de operator regional SC Apă – Canal Sibiu.

 

Related posts