Sfârșit de an școlar. Start vacanță!

La festivitatea de încheiere a anului școlar, în Săliște, au participat elevi, dascăli, părinți, bunici. Toți, cu emoții în voce, toți, cu luminițe frumoase în ochi. Cu coronițe sau fără, toată lumea contribuia cu ceva la atmosfera din sala festivă. Zâmbet, căldură, blândețe și flori, toate au creat un tablou de care ne vom aminti peste timp…

Așadar, iată-ne, din nou, la început de vacanță. O vacanță binemeritată de către toată lumea, fie că e vorba de elevi sau cadre didactice. Dacă anul școlar care s-a încheiat a fost un succes sau nu, asta doar  fiecare poate să știe. Cert însă este că în urmă rămân amintiri, rămân emoții trăite individual sau împreună cu alții, rămân momente de așteptare sau veselie, bucurie sau speranță, curaj și dorință de a face lucruri, de explorare și cunoaștere, de acceptare de provocări și…multe altele. Însă, în tot amestecul de momente, trăiri, emoții, provocări, ceea ce contează cu adevărat este ceea ce am devenit. Dacă cu fiecare zi care a trecut am devenit mai buni, atunci, și școala, și dascălii, și elevii și-au îndeplinit misiunea. Săliștea, orașul care a dat acestei țări cei mai mulți academicieni de-a lungul timpului, cu siguranță, și astăzi, are cu ce să se mândrească. Fiecare copil și fiecare dascăl, acum, la final de an școlar, merită felicitat, pentru rezultate sau pentru efortul depus.

Cineva spunea odată, că, cea mai frumoasă temă de vacanță pentru un copil este să se joace cât mai mult, să râdă cât mai mult și să se bucure de lucruri simple, să se bucure de vară! Așadar, start vacanță, start bucurie!

 

Related posts