Ziua fotografierii naturii

Ziua fotografierii naturii se sărbătorește începând cu anul 2006, pe data de 15 iunie. Anul acesta, Primăria din orașul Săliște, Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște, Facultatea de Științe Economice a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și Biblioteca Județeană Astra au organizat evenimentul Ziua Fotografierii Naturii și concursul de pictură și fotografie: ,,Frumuseți ale naturii văzute prin ochi de copil”, pentru elevii claselor 0-8, de la Liceul Tehnologic Ioan Lupaș din Săliște.

Evenimentul, aflat pe Agenda Culturală a Orașului Săliște, s-a bucurat de un adevărat succes, avându-i prezenți atât pe tinerii pictori și fotografi, cât și pe părinții și bunicii lor.

Studenții Facultății de Științe Economice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, coordonați de lector dr. Mihai Țichindelean, au desfășurat activități de promovare a evenimentului în mediul on-line și nu numai.

Cadrele didactice ale Liceului Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște (Barbu Mihaela, Mucalau Mirela, Neagu Alina, Ciocan Maria, Cuntan Nicoleta, Muntean Maria, Parau Cristina, Vîlcea Dana) au pregătit și organizat pentru copiii prezenți ateliere de pictură, ateliere de confecționat golguțe și ateliere de desenat pe asfalt cu cretă colorată.

Începând cu ora 17:00, expoziția de fotografii și picturi realizate de elevi a putut fi văzută pe aleea parcului Nicolae Hențiu din Săliște, iar la ora 18:30 a avut loc un  program artistic pregatit de Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște.

Juriul a fost format atât din cadre didactice, cât și din studenți ai Facultății de Științe Economice din Universitatea”Lucian Blaga” din Sibiu, care au apreciat efortul depus, creativitatea și talentul tinerilor participanți.

În urma jurizării, au fost acordate următoarele premii:

 

Ciclul Primar Pictură

Premiul I – Clasa a III-a A – Bailă Denisa

Premiul II – Clasa a II-a A – Suciu Carla

Premiul III – Clasa Pregătitoare B – Marin Raul

Premiul pentru Originalitate – Clasa a III-a A – Bailă Denisa

 

Premiul special pentru cel mai talentat artist – Clasa a III-a A – Groot  Koerkamp Anda

 

Ciclul Primar fotografie

Premiul I – Clasa a II-a A – Costandel Adina

Premiul II – Clasa a II-a A – Topârcean Andreea

Premiul III – Clasa Pregatitoare -A Ciortea Ana

Premiul  pentru Cea mai haiosa – Clasa Pregătitoare B – Raul Marin

Premiul pentru Originalitare  – Clasa Pregătitoare B – Dragomir Patricia

 

Ciclul Gimazial

Premiul I – Clasa a V-a A – Nicoară Dariana

Premiul II – Clasa a V-a  B – Voicu Gabriela

Premiul III – Clasa a VII-a A – Albu Ioana Anamaria

Premiul  pentru Originalitate – Clasa a V-a A – Dragomir Alexia

 

Ciclul Gimnazial

Premiul I  – Clasa a VII-a A – Bogdan Alina Diana

Premiul II – Clasa a V-a A – Vîlcea Raluca

Premiul III – Clasa a VIII-a B – Vlad Gheorghe

Premiul pentru Originalitate – Clasa a V-a A – Cantor Alexandra

La finalul evenimentului, aleile parcului Nicolae Hențiu au fost luminate de golguțele pregătite de elevi.

Aceleași gânduri bune referitoare la eveniment au fost formulate și din partea Primăriei Săliște:

”Am fost foarte bucuros să văd multă implicare și entuziasm din partea copiilor care au participat, din partea cadrelor didactice care i-au coordonat și din partea studenților Facultății de Științe Economice din Sibiu (ULBS), care au ajutat la promovarea evenimentului. În momentul în care am înmânat diplomele, simțind emoția fiecărui participant, a crescut în mine, și mai mult, mândria de a fi săliștean! Felicitări și mulțumiri, tuturor!”  a declarat primarul orașului Săliște, Horațiu Dumitru Răcuciu.

Related posts